Werkweek naar ARTIS

Amsterdam, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - ARTIS
Slide 2 - ARTIS
Slide 3 - ARTIS
Slide 4 - ARTIS
Artis Zebra
Artis Gazellen
Artis Slingerapen
Artis Vlinder

ARTIS, meer dan een dierentuin


De poorten van ARTIS staan iedere schoolweek open om lesgroepen te ontvangen. In het ARTIS-Park kunnen leerlingen luisteren naar dierverzorgers tijdens “ARTIS Vertelt” of met gratis lesmateriaal van ARTIS aan de slag: een dierenspeurtocht voor de allerjongsten of een route langs “Recordhouders”. Thema’s als duurzaamheid en biodiversiteit worden behandeld in “beschermde dieren en planten” en het opdrachtenblad “Water en Leven”. Natuurbehoud, belangrijk in de missie en visie van ARTIS, wordt op verschillende plekken in het ARTIS-Park op een laagdrempelige en originele manier onder de aandacht gebracht.

Er is altijd iets te vinden dat aansluit bij de leeftijd en interesse van de leerlingen. Naast diverse binnenverblijven zoals het Apenhuis en de Vlinderkas heeft het ARTIS-Park ook historische volières, tal van monumenten en eeuwenoude bomen die allemaal hun eigen unieke verhaal vertellen. Daartussendoor slingeren paden, waarbij je tussen het groen bekende dieren kunt ontdekken, zoals de giraffen, zebra’s en olifanten, maar ook onbekendere, zoals de anoa en de algazel. Zowel binnen als buiten zijn er daarnaast genoeg plekken om even neer te strijken met een overheerlijke ARTIS-lunch.

Kom met je klas naar een voorstelling in het ARTIS-Planetarium en geniet van een reis door het heelal of bezoek de nieuwe film over buitenaardse werelden. Vergeet voor de bovenbouw ook ARTIS-Micropia niet: Het kleinste leven wordt daar op een educatieve en interactieve manier zichtbaar gemaakt. Er zijn bij ARTIS-Micropia vier verschillende lespakketten om uit te kiezen.

Bekijk de mogelijkheden op de website of maak online direct een boeking voor een (combi)bezoek aan ARTIS.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
Noord-Holland, Nederland Dierenpark
Telefoonnummer

+31 (0)20 523 36 70

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(2 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!