Werkweek naar Kasteelruïne en Fluweelengrot

Valkenburg, Limburg Routebeschrijving


Slide 2 - Kasteelruïne en Fluweelengrot
Slide 4 - Kasteelruïne en Fluweelengrot
Slide 3 - Kasteelruïne en Fluweelengrot
Slide 1 - Kasteelruïne en Fluweelengrot
Fluweelengrot gebouw
Fluweelengrot altaar
Fluweelengrot verrekijker
Fluweelengrot grot

Kasteelruïne en Fluweelengrot, mysterieuze middeleeuwse dubbelattractie


Nieuw! Beleef de Kasteelruïne Valkenburg via augmented realityIEUW!
Rondlopen in het vroegere kasteel, helpen bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft en álles te weten komen over de bouwfasen van het kasteel. Met de nieuwe Augmented Reality (AR) routes door de Kasteelruïne in Valkenburg komt de geschiedenis van het voormalige kasteel niet alleen tot leven, maar ben je er zelf ook nog eens onderdeel van. Dat wil jij toch ook proberen?!
Download de app, pak je mobiel, ga op pad en dompel je onder in de geschiedenis van het Kasteel van Valkenburg. Je kunt kiezen uit de belevingsroute of de bouwhistorische route.

Dwaal door het labyrint van de Fluweelengrot
Ontdek ook de geheimen die onder het kasteel liggen. Diep in de grond ligt een groot labyrint. De ridders uit de zeventiende eeuw gebruikten het gangenstelsel van de Fluweelengrot om te ontsnappen aan de vele aanvallen die het kasteel kreeg te verduren. Al in de elfde of twaalfde eeuw zijn de gangen ontstaan door mergelwinning. De grimmige grotten zijn dan ook een van de oudste mergelgrotten van Zuid-Limburg. Ook in de Tweede Wereldoorlog werd er dankbaar gebruik gemaakt van de grot als schuilplaats voor de lokale bevolking. Bewonder de inscripties, wandschilderingen en de vreemde sculpturen die uit het steen gehakt zijn.

Op avontuur op de Kasteelruïne en in de Fluweelengrot in Valkenburg leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en kinderfeestje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg
Limburg, Nederland Attractie
Telefoonnummer

+31 (0)43 820 00 40

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!