Werkweek naar Historium Brugge

Brugge, West-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Historium Brugge
Slide 2 - Historium Brugge
Slide 3 - Historium Brugge
Slide 4 - Historium Brugge

Historium Brugge, op tijdreis naar de Brugse middeleeuwen

 

Bracht je al eens een bezoekje aan het Historium, de meest bezochte attractie op de Markt van Brugge? In het Historium stap je terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen. Je kunt er op verschillende manieren zien hoe Brugge bruiste tijdens de Gouden Eeuw, aan de hand van nieuwe en vooruitstrevende technologieën, die de beleving compleet maken. Kom met je klas naar het Historium en ontdek er hoe het er in de Brugse Middeleeuwen aan toe ging.

Historium Story
In de Historium Story volg je het verhaal van Jan van Eycks leerjongen Jacob (gebaseerd op het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele'). Met een audiogids wandel je, in groepjes van max. 20 leerlingen, door de wonderlijke attractie waar in zeven themakamers met decors, film en speciale effecten de belangrijkste plaatsen uit de Brugse Middeleeuwen tot leven worden gebracht.

Historium Virtual Reality
Met de Historium Virtual Reality gaat het Historium nog een stap verder en brengt het je virtueel terug naar het jaar 1435. Hiervoor werd Brugge uit die tijd digitaal nagemaakt. Je vaart er virtueel de haven binnen in een boot, ziet er de Waterhalle en het Belfort van toen en vliegt van de Markt naar de vroegere Sint-Donaaskerk. Een ervaring die je voelt tot in de toppen van je tenen!

Interactieve tentoonstelling
De Historium Exhibition is de interactieve tentoonstelling met informatie over Brugge als bloeiende handelsstad tijdens de Gouden Eeuw (15e eeuw), toen de haven nog in het centrum van Brugge was en op onze locatie de Waterhalle stond. Je leert er over de Brugse middeleeuwse gebruiken en geniet van het prachtig panoramisch uitzicht op de Markt en het Belfort.

Leerrijk parcours
Aansluitend hierop kunnen de leerlingen onze educatieve pakketten (op maat gemaakt) invullen. Dit zijn leuke parcours met zoek- en doe-opdrachten, om zo meer over de Brugse Middeleeuwen te leren.

NIEUW! Lespakket
Om het bezoek aan het Historium in je klas nog beter voor te bereiden, of om er achteraf nog even in te verdiepen, bieden wij een lespakket aan op onze website. Hierin vind je meer informatie over de Gouden Eeuw van Brugge in al haar facetten.

Praktisch
Het Historium is elke dag open van 10u tot 18u, ook op zon- en feestdagen. Ontdek het volledige aanbod en de tarieven van het Historium op onze website. Klik boven of onderstaande websitebutton.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Markt 1
B-8000 Brugge
West-Vlaanderen, België Attractie
Telefoonnummer

+32 (0)502 703 11

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!