Samen grenzen verleggen en bewaken

Apeldoorn, 15 september 2015

Op reis gaan betekent in ieder opzicht je grenzen verleggen. Dat leerlingen zich daarvan bewust zijn, zie je overduidelijk voor ze instappen. Ze gedragen zich uitbundig, hebben voorpret en zijn vol verwachting van wat komen gaat. Ook is er een tikkeltje onzekerheid. Het zijn de componenten van een echte ‘we-gaan-met-z’n-allen-op-reis-mix’. Voor de begeleiders is het een hele uitdaging, maar voor de jongeren zelf is het avontuur nog veel groter en veelzijdiger. Natuurlijk zijn ze nieuwsgierig naar de bestemming en wat ze daar zullen zien en leren. Maar een ander aspect is minstens zo spannend en grensverleggend voor elke individuele leerling. En dat heeft te maken met de verhoudingen binnen de groep en hoe je jezelf daarin staande houdt. Ongetwijfeld de belangrijkste leerervaring die ze zullen opdoen.

Wat ook bepalend is voor de voorpret, is het programma dat hen wacht. Dat moet in orde zijn wil het een geslaagde reis worden. En hierin speelt Werkweek een grote rol! Want dit platform is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk informatief podium voor buitenschoolse activiteiten waarin je veel nieuws vindt over bestemmingen en excursies. Het biedt een waardevolle uitwisseling van ervaringen en tips, is een praktische wegwijzer naar subsidie of voordeel en laat je profiteren van wat wij als redactie vanaf 1994 aan eigen wijsheden hebben opgedaan.

Ja, je leest het goed: Werkweek bestaat meer dan 20 jaar. En wat zo mooi is, we zijn nog altijd volop gemotiveerd en enthousiast. Nog dagelijks groeien we verder in wat we voor je kunnen betekenen. Nog altijd hebben we toekomstdromen en nemen we stappen om die te verwezenlijken. Zo groeien we in onze multimediale aanwezigheid, worden we een steeds sterker schakelpunt tussen aanbieders en scholen en versterken we ons netwerk in de branche en bij de stakeholders. Je kunt gerust zeggen dat ons werk een groot avontuur is waarin we alle uitdagingen aangaan om ons platform nóg informatiever, interessanter, inspirerender en praktischer te maken. Zo verleggen wij net als leerlingen op een werkweek iedere dag opnieuw onze grenzen.

Van harte een nog altijd uitbundige groet van het hele Werkweekteam,
Brian Berghuis (brian@werkweek.nl)

Mijn eigen studiereis esthetica naar Parijs, CIBAP (Zwolle 1990) Met een bezoek aan o.a. Musée d ‘Orsay, La Grande Arche de La Défense en Musée du Louvre (zie foto hiernaast).

Brian (41) is uitgever van Werkweek en het Nationaal Schoolreis Magazine, oprichter van schoolreis. nl, getrouwd en de trotse vader van twee dochters. Hij was als student al betrokken bij de organisatie van de buitenlandse schoolreizen, de werkweken in de sneeuw en is sinds april 2014 actief lid (vicevoorzitter) van de ouderraad en schoolreiscommissie op een basisschool in Apeldoorn.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!