Corona-update: volledige capaciteit van de bus kan weer gebruikt worden!

Den Haag, 25 juni 2020


Volledige capaciteit van de bus kan weer worden gebruikt!


Gisterenavond vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge tijdens de coronavirus persconferentie dat vanaf 1 juli o.a. alle zitplaatsen van een touringcar gebruikt mogen worden.

Natuurlijk gelden er coronarichtlijnen. De brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heeft hiervoor een protocol opgesteld, ook voor schoolreizen.

Richtlijnen vervoer schoolreizen
Voor (Nederlandse) scholen zijn er geen beperkingen meer, alle zitplaatsen mogen tijdens een schoolreis worden gebruikt. Tijdens het vervoer hoeven reizigers onderling geen anderhalve meter afstand te bewaren. De afstand die de kinderen tot schoolreisbegeleiders/leerkrachten tijdens de schoolreis moeten bewaren is geregeld in de onderwijsprotocollen.

Coronarichtlijnen voor passagiers en begeleiders tijdens een schoolreis
- Zorg voor een ingevulde en ondertekende verklaring vervoer (gezondheidscheck) per touringcar bij jouw vervoerder.
- Begeleiders dragen de hele rit een mondkapje.
- Schoolreizigers (kind/begeleider) met koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen mogen helaas niet mee in de bus.
- Iedereen houdt zich aan alle regels. De chauffeur bepaalt wat mag en wat niet mag. Houd iemand zich niet aan de richtlijn(en), dan kan de chauffeur de toegang verbieden.
- Schoolreizigers stappen in en stappen uit via de midden deur.
- Alleen de chauffeur gebruikt de vooringang van de bus.
- Schoolreizigers stappen één voor één in en stappen ook weer één voor één uit.
- Schoolreizigers lopen bij het instappen zover mogelijk door en ga dan pas gaan zitten.
- Schoolreizigers die het dichtst bij de uitgang zitten stappen als eerste uit.
- Begeleiders blijven bij het instappen en uitstappen minstens de door de overheid geadviseerde afstand van elkaar vandaan.
- Begeleiders lopen verder niet in de touringcar, zodat ze zo ver mogelijk afstand houden.

Strenge richtlijnen voor vervoerders
Naast de richtlijnen voor schoolreizigers dienen de vervoerders zich ook aan strenge richtlijnen te houden. Denk aan extra desinfecteren van de bus, niet met meerdere chauffeurs op één bus rijden en bijvoorbeeld het melden van ziekteverschijnselen van chauffeurs en passagiers.

Het allerlaatste nieuws en vervoersafspraken in deze nieuwe situatie lees je via www.knv.nl/hygienerichtlijn-touringcarvervoer of je neemt rechtstreeks contact op met de door jouw gekozen touringcarbedrijf. Klik hier voor een overzicht van touringcarbedrijven.

(bron: www.knv.nl en www.rijksoverheid.nl)


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!