Werkweek Klimbos Garderen

Garderen, Gelderland Routebeschrijving


Slide 1 - Klimbos Garderen
Slide 2 - Klimbos Garderen
Slide 3 - Klimbos Garderen
Slide 4 - Klimbos Garderen
Klimbos Garderen zit zipline
Klimbos Garderen tractor
Klimbos Garderen hoogteparcours
Klimbos Garderen touwbrug

Klimbos Garderen: het leukste schoolreisje in het bos!


Elk jaar weer een origineel en leuk schoolreisje bedenken is lastig. Maar wat dacht je van: Klimbos Garderen? Midden in de natuur, centraal gelegen op de Veluwe. Door een uniek zekersysteem, waarbij jij en de leerlingen continu gezekerd zijn, is dit het veiligste klimbos van Nederland. Gebouwd tussen lariksbomen van 35 meter hoog biedt Klimbos Garderen 10 gevarieerde parcoursen, vol bruggen, tokkels, wip-wap en een heuse glijbaan.

Voor groep 4 t/m groep 8 is dit een spannend, leuk en leerzaam uitje. Door de vele parcoursen kan ieder kind zich uitleven. De kinderen krijgen voor aanvang allemaal een klimgordel aan en een helm op. Dan volgt de uitleg en kan het klimmen en klauteren beginnen. Voor de kinderen die het klimmen nog net wat te eng vinden, of nog geen 1.20 m lang zijn, zijn er twee junior parcoursen. Eentje daarvan is het Zero To Hero Parcours. Deze zit vol toffe elementen zoals kano´s, een tractor of gatenbrug om te klimmen, klauteren en te balanceren. Een leuke eerste stap in de wereld van het klimmen. In totaal heb je 2,5 uur de tijd. Je klimt tijdens het schoolreisje mee met de kinderen. Dit om ze af en toe een handje te helpen.

Educatie in de bomen
Omdat Klimbos Garderen is uitgebreid met een leuk en leerzaam educatieprogramma, i.s.m. Staatsbosbeheer, is dit bij uitstek geschikt voor een schoolreisje! Tijdens het klimmen komen de kinderen wetenswaardigheden tegen over de natuur en de ‘bewoners’. Daarnaast hebben wij een aantal vragen verzameld in een educatieboekje. Zo kun je in de les terugblikken op het schoolreisje en samen de vragen beantwoorden!

Grote groepen
Iedere 25 minuten kunnen maximaal 40 kinderen met begeleiders beginnen met klimmen. Ben je met 120 kinderen? Geen probleem! De andere kinderen kunnen ondertussen een leuke speurtocht doen.

Eten en drinken mee
In Klimbos Garderen is het toegestaan om eten en drinken mee te nemen maar wij kunnen zorgen voor ranja, snacks, ijsjes en koffie/thee voor de begeleiders. Dit is standaard aanwezig in onze kiosk.

Klimdiploma als beloning!
Er zal een brede glimlach op de gezichten van de kinderen verschijnen wanneer ze van de ene naar de andere boom klimmen. Natuurlijk zijn er ook kinderen die het eerst een beetje spannend vinden. Maar hoe trots en enthousiast zullen zij zijn als ze de stap toch durven te zetten?! Zo’n mooi leerproces! Dat word beloond met een echt klimdiploma voor iedereen!

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Putterweg 81
3886 PG Garderen
Gelderland, Nederland Actief
Telefoonnummer

+31 (0)577 46 04 43

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(1 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!