Werkweek met Holland Sail

Enkhuizen, Noord-Holland Routebeschrijving

Harlingen, Friesland Routebeschrijving


Slide 2 - Holland Sail
Slide 3 - Holland Sail
Slide 4 - Holland Sail
Holland Sail zeilklas
Holland Sail meisje aan het stuur
Holland Sail knopen leggen

Holland Sail zeilschepen varen op het IJsselmeer en de Waddenzee


Nederland ziet er héél anders uit vanaf het water. Met een frisse wind door de haren kun je op het water lekker actief bezig zijn. Heerlijk zeilen op een ochtend of een middag is al geweldig leuk en superinteressant. En wat te denken van overnachten aan boord en met het schip meerdere dagen er op uit gaan. Nederlandse parels als het Zuiderzeemuseum, Slot Radboud of één van de vele spannende aanlegplaatsen ontdekken? Een belevenis als deze zal scholieren van groot tot klein hun leven lang bijblijven. 

Ervaren schippers, historische zeilschepen
Uitjes aan boord van de indrukwekkende historische zeilschepen van Holland Sail (de oudste is van 1876), bieden tegelijkertijd zowel een activiteit als een accommodatie. De schippers en bemanning aan boord van Holland Sail-schepen zijn vakmensen die jarenlange ervaring hebben met het begeleiden van honderden schoolreisjes. Ze zorgen ervoor dat iedereen aan boord weet wat ze moeten doen én voor een veilige en behouden vaart!

Samen de scheepsbemanning vormen: eens gezeild, altijd zeeman.

Om het schip zeilend te krijgen gaan de scholieren samenwerken: is de koers bepaald? Hijs de zeilen dan maar! Bij Holland Sail gaan de scholieren van boord met het gevoel dat ze zeeman zijn  geworden.

Zelf koken of met scheepskok?
Voor een dag(deel) kan er zelf eten en drinken meegenomen worden. Als er ook overnacht wordt, kan er ook aan boord gekookt worden. Onze schepen hebben een volledig ingerichte keuken: de scholieren regelen het eten met de klas zelf of kunnen van een ervaren scheepskok leren hoe je lekker en gezond voor de groep kookt.

Busvervoer
Ook dat kunnen we voor u regelen!

Contactgegevens
Adres
Stationsplein 3
1601 EN Enkhuizen
Noord-Holland, Nederland Actief
Nicolaas Baurstraat 21
8861 HZ Harlingen
Friesland, Nederland Actief
Telefoonnummer

+31 (0)228 31 21 33

+31 (0)228 31 21 33

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!