Praag, de Gouden Stad en Stad van de Honderd Torens

Praag wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de op vijf na meest toeristische stad van Europa. De Gouden Stad en Stad van de Honderd Torens. Het zijn maar twee van de vele bijnamen van Praag, de Tsjechische hoofdstad aan de rivier de Moldau.

Op het Wenceslasplein vind je het monument voor de studentenleider Jan Palach. Als je verder naar het oude stadsplein loopt, vind je een variëteit aan bouwstijlen en de befaamde astronomische klok. Dan zijn er ook nog de markante Karelsbrug en de majestueuze Burcht met de Sint Vituskathedraal. In de buurt van de burcht is er het fotogenieke gouden straatje.

Geschiedenis op elke straathoek
Praag is de stad van Franz Kafka, maar ook van de indrukwekkende Joodse wijk met haar synagogen en de oude Joodse begraafplaats. Het is een historisch goed bewaarde stad vol bezienswaardigheden, maar ook van mooie winkels en een prima uitgaansleven met goede restaurants, talrijke kroegen en sfeervolle wijnbars. Maar bovenal is Praag een stad met duizend-en-één gezichten, een intrigerende belevenis die je groep voor altijd zal bijblijven.

Wat moet je bezoeken in Praag?
Welke van de honderden monumenten in Praag mogen niet worden gemist? Je kunt hier een week dwalen, een maand of zelfs je hele leven lang en je zou nieuwe dingen blijven ontdekken in de stad. Maar je moet echt een bezoek brengen aan het monumentale complex de Praagse Burcht, dat is het grootste kasteel in de wereld en de zetel van de Tsjechische regering sinds mensenheugenis. Maak ook een romantische wandeling over de Karelsbrug met zijn unieke galerij van barokke beelden, waarvan aan beide uiteinden prachtige gotische torens staan. Je zal het kloppend hart van de historische stad vinden op het oude stadsplein met het 600 jaar oude technisch wonder in de vorm van de astronomische klok, die in de schaduw van de twee torens van de Týn Kerk staat. Maar Praag is niet alleen een historisch juweel. Het is ook een levendige en bruisende Europese stad met een eindeloos lange lijst van musea, prachtige theaters, galeries en clubs in combinatie met het wereldberoemde Tsjechische bier en gastronomische lekkernijen. Zoals gezegd is het een van de best bezochte steden in de wereld.

Shoppen in Praag
In de oude binnenstad barst het van de leuke boetiekjes en vele tweedehands winkeltjes. Natuurlijk zijn er ook veel souvenirwinkels en hippe winkels met bekende merken te vinden. En in de buitenwijken zijn diverse grote winkelcentra waar je naar hartenlust kunt shoppen.

Educatieve programma’s
In de glasfabriek in Nizbor kun je zien hoe glasproducten gemaakt worden. Ook is het interessant om door het Gouden Straatje te lopen en het huis van de schrijver Kafka te bezoeken. Vroeger werden Joden verplicht bij elkaar te wonen in de wijk Josefov. Daar vind je ook de Joodse begraafplaats. Er zijn diverse rondleidingen in de oude binnenstad waar je gebruik van kunt maken.

Eropuit
Je kunt met de groep een boottocht over de Moldau maken en zo krijg je een prachtig zicht op de stad Praag. ‘s Avonds zou je naar het zwarte theater Ta Fantastica kunnen gaan voor mime, pantomime of schaduwtheater. Informeer ook eens naar outdoor activiteiten in Praag.

Met dank aan: www.czechtourism.com

 


Met je klas op werkweek naar Praag?


De bussen staan klaar, het feest kan beginnen. Dat juichgevoel voor een werkweek, stedentrip en/of studiereis zal nooit veranderen. Niet voor de leerlingen tenminste. Bepakt en bezakt, natuurlijk aan de hand van dat handige lijstje dat ze daarvoor kregen, staan ze klaar.

Een goede buitenlandse schoolreis organiseren kost tijd en vraagt specifieke kennis. Profiteer vooral van de reisprofessionals, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Een investering die zich zeker terugbetaalt, zowel in de voorbereiding als op de bestemming. Klik hier voor het overzicht van deze gespecialiseerde touroperators.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!