Londen vervult een belangrijke functie

Londen is, naast de hoofd- en grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat land. Ook in Europa en de wereld vervult ze een belangrijke functie op diverse gebieden. Londen bevat vier plaatsen die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan: de Tower of London, de historische nederzetting van Greenwich, de Kew Gardens, en een gezamenlijke inschrijving bestaande uit het Palace of Westminster, Westminster Abbey en Saint Margaret's Church.

Er is zoveel te zien in de Engelse hoofdstad, dat een rondleiding in een groep een goede manier kan zijn om het onderste uit de kan te halen. Hieronder vindt u onze keuze uit de beste rondleidingen in Londen.

Bustochten
Een bustocht is een van de beste manieren om een overzicht van Londen te krijgen. Bij de meeste bustochten kunt u op verschillende plaatsen in- en uitstappen, zodat u onderweg grote attracties kunt bezoeken, iets kunt eten en van de fantastische winkels kunt genieten.

Big Bus-tochten
The Big Bus Company organiseert regelmatige diensten waarbij u naar wens kunt in- en uitstappen. Er zijn drie tochten in dubbeldekkers met open dak door de stad.

The Original London Sightseeing Tour
De Original London Sightseeing Tours biedt ook regelmatige tochten waar u naar wens kunt in- en uitstappen. De tochten gaan langs de mooiste stukjes Londen in een dubbeldekker met open dak. Bekijk de topattracties, zoals Tate Britain, het London Eye en St. Paul's. Het informatieve commentaar wordt geleverd in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Russisch en Japans.

London Duck Tours
Dit is veel meer dan een bustocht, want de London Duck Tours gaan zowel over water als over land. Vaar in een echte DUKW-boot uit de Tweede Wereldoorlog, langs Westminster de rivier de Theems af en dan weer het droge op, bij County Hall naast de London Eye.

Wandeltochten in Londen

Blue Badge-gidsen
De gediplomeerde gidsen van Londen staan bekend als 'Blue Badge'-gidsen, die lid zijn van de Guild of Registered Tourist Guides en The Association of Professional Tour Guides. Blue Badge-gidsen leiden algemene wandelingen door Londen, of kunnen uw tocht op een specifiek stadsgedeelte of thema richten.

Walk Talk Tours
Download een Walk Talk Tour voor doe-het-zelf-wandeltochten. Er zijn vijf verschillende tochten door Londen, in het Engels, Frans, Duits of Spaans. Meer informatie over Walk Talk Tours? www.visitlondon.com

Original London Walks
The Original London Walks gaan over de geschiedenis en cultuur van Londen vanuit allerlei oogpunten. Kies uit 'Jack the Ripper Haunts', 'Historic Greenwich', 'Shakespeare's London', 'The Blitz', 'Sherlock Holmes' en nog veel meer.

The Big Bus Company
Als u een geldig kaartje voor The Big Bus Company heeft, kunt u gratis mee op hun wandeltochten. Kies uit de 'Royal London Walk', 'The Big Bus Beatles Walk' of 'Ghosts by Gaslight'. Zonder Big Bus Company-kaartje kunt u ook wel mee, maar dan moet u betalen.

London Mystery Walks
Een spookachtige ervaring kunt u opdoen op een van de London Mystery Walks. De opties zijn bijvoorbeeld de 'Jack the Ripper-tocht' (begint bij Aldgate Tube station) of een 'Haunted London Walk' vanaf station St Paul's.

Shakespeare Walks
De populaire Shakespeare City Walk is de perfecte manier om meer uit te vinden over het leven en werk van deze grote schrijver. Ook kunt u de onsterfelijke teksten horen uitspreken door een vroegere Shakespeare-acteur.

City Sidewalks
Loop door 2000 jaar geschiedenis met een officiële City of London Guide. Volg in het voetspoor van de Romeinen of geniet van de weelde en glorie van Old London Town. City Sidewalks organiseren 19 wandeltochten. Kijk op de City Sidewalks website.

The Celebrity Planet
Vier de bijzondere film- en muziekgeschiedenis van Londen tijdens deze leuke wandeltocht, Celebrity Planet genaamd. Bekijk de locaties van films zoals Notting Hill en Love Actually en kijk of u onderweg een beroemdheid ziet! Kies uit verschillende tochten, inclusief Notting Hill, The Beatles en Harry Potter.

Met dank aan: www.visitilondon.com


Met je groep op studiereis naar Londen?


De bussen staan klaar, het feest kan beginnen. Dat juichgevoel voor een werkweek, stedentrip en/of studiereis zal nooit veranderen. Niet voor de leerlingen tenminste. Bepakt en bezakt, natuurlijk aan de hand van dat handige lijstje dat ze daarvoor kregen, staan ze klaar.

Een goede buitenlandse schoolreis organiseren kost tijd en vraagt specifieke kennis. Profiteer vooral van de reisprofessionals, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Een investering die zich zeker terugbetaalt, zowel in de voorbereiding als op de bestemming. Klik hier voor het overzicht van deze gespecialiseerde touroperators.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!