Dublin, veel geschiedenis en muziek

Dublin is de hoofdstad van Ierland en werd gesticht door de Vikingen in ± 988. Sindsdien is het een metropool geworden met meer dan 1 miljoen inwoners. Dublin heette oorspronkelijk Dubh Linn, oftewel Zwarte Poel. De oorspronkelijke poel is de oudste van Noord-Europa en vormt nu het middelpunt van het pinguïndomein in de dierentuin van Dublin.

Dwars door deze middeleeuwse stad stroomt de rivier de Liffey. Deze rivier is handig als oriëntatiepunt voor degenen die de stad bezoeken. Dublin is ook de stad waar misschien wel meer pubs per inwoner zijn dan waar ook.

Ierland is trots op haar pubs die zij als de beste van de wereld beschouwen. Het Temple Bar-gebied is het centrum van activiteit, met veel pubs met typisch Ierse muziek en restaurants. Dublin is ook de thuisbasis van Guinness, het bekende zwarte bier van het Stout-type. Het Guinness Storehouse museum is een populaire toeristische trekpleister. U kunt zelfs een cursus komedie volgen in Wicklow Street. Dublinners staan bekend als vriendelijke mensen waar je met iedereen een gesprek aan kunt gaan.

Wanneer u Dublin bezoekt zult u zich verbazen over de vele bezienswaardigheden in de stad. In het historisch centrum staan prachtige oude gebouwen en er zijn authentiek middeleeuwse straatjes te vinden. Bovendien kent Dublin mooie parken en interessante musea. Sinds juli 2010 mag Dublin zich met reden Unesco City of Literature noemen vanwege de vele beroemde schrijvers die er woonden, zoals George Bernard Shaw, James Joyce en Oscar Wilde.

Activiteiten

Kanovaren en roeien
Wie durft, gaat in de winter slalommen of wildwatervaren op de snelstromende Liffey. Maar ook voor rustiger sporters biedt de rivier het hele jaar door kano- en roeimogelijkheden.

GAA Museum & Croke Park Stadium Tour
Het is interessant om alles te weten over de geschiedenis van typisch Ierse sporten en het Ierland van vroeger tijden met een bezoek aan het meest indrukwekkende stadion van het land.

Zeezwemmen
Het zeewater bij Dublin ziet er nogal frisjes uit, maar dat weerhoudt sommige Dublinners er niet van om een duik te nemen bij Seapoint (Blauwe Vlag), en van het 13 meter hoge klif bij Sandycove, zelfs in de winter.

Wandeltochten
The Brazen Head: een avond met Iers eten, folklore, muziek en verhalen vertellen.
Wilt u met de leerlingen een unieke en betoverende avond van Ierse folklore en verhalen meemaken onder het genot van een traditioneel Iers diner bij kaarslicht in de oudste pub van Dublin, bezoek dan The Brazen Head. Hier hoort u hoe de Ieren leefden van het land en waarom de aardappel onze geschiedenis zo heeft beïnvloed. Ontdek hun geloof en bijgeloof rondom de wereld van de feeën en luister naar de magische verhalen die ze vertelden als ze zich verzamelden rond het vuur ‘s avonds. Terwijl u ontspannen tussen de gangen van een diner bij kaarslicht in een intieme omgeving zit van de oudste pub van Dublin, nemen vertellers u mee terug in de tijd met prachtige mystieke verhalen van het Ierse leven. Dit jaar wordt voor het eerst ook live traditionele Ierse muziek gespeeld.

Kastelen en kathedralen iWalk
Dublin Tourisme’s iWalks zijn gratis podcast audiogidsen, die gemaakt zijn om u te helpen Dublin te ontdekken in uw eigen tempo. De stad Dublin kunt u zo ontdekken tot aan zijn oorsprong van meer dan 1000 jaar. U maakt een stap terug in de tijd en ontdekt kastelen en kathedralen met downloads op de iWalk, een uitstekende manier om het historische verleden van Dublin te ontdekken.

The Definitive Dublin Walking Tour
Met deze wandeling ervaart u de literaire, historische en muzikale kant van Dublin en andere attracties. Onderwerpen zijn de schrijvers: Brendan Behan, James Joyce, Oscar Wilde, Samuel Beckett. Op het gebied van geschiedenis de rebellie in 1916 en gebeurtenissen die leidden tot de oorlog van onafhankelijkheid en de burgeroorlog. Ook maakt u kennis met Trinity College, Book of Kells, Dublin Castle, Molly Malone, O 'Connell Street, Grafton Street, Spire Nelsons, de rivier de Liffey, het Oude Ierse parlement en muziek van Thin Lizzy, The Dubliners en U2.

Zozimus Ghostly Experience
Maak eens ‘s avonds een wandel-ghost tour. In de straten zijn dan acteurs die u met uw groep vermaken of enorm laten schrikken. Bezoek de plaatsen van grote ontsnappingen, moorden en mythische gebeurtenissen binnen de middeleeuwse stad Dublin met de blinde en oude Zozimus als verteller. Help hem u te begeleiden naar griezelige steegjes en duistere hofjes.

The Historical Walking Tour of Temple Bar
Er wordt gezegd dat de geschiedenis van Temple Bar de geschiedenis van Dublin is. Deze informatieve en onderhoudende rondleiding gaat over de geschiedenis, de geografie en de ontwikkeling van de meest bezochte gebieden van Dublin: Temple Bar. Met deze wandeltocht bezoekt u onder andere Viking Dublin, Christ Church Cathedral, Old Custom House, Ha'penny Bridge, Dublin Castle, City Hall, Old Parliament House, Millennium Bridge, Trinity College en de Oude Stad. De tour neemt je ook meer naar de vele kleurrijke, historische en beruchte personages die geassocieerd zijn met Temple Bar.

Met dank aan Tourism Ireland  www.ierland.nl
 


Met je schoolgroep op werkweek naar Dublin?


De bussen staan klaar, het feest kan beginnen. Dat juichgevoel voor een werkweek, stedentrip en/of studiereis zal nooit veranderen. Niet voor de leerlingen tenminste. Bepakt en bezakt, natuurlijk aan de hand van dat handige lijstje dat ze daarvoor kregen, staan ze klaar.

Een goede buitenlandse schoolreis organiseren kost tijd en vraagt specifieke kennis. Profiteer vooral van de reisprofessionals, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Een investering die zich zeker terugbetaalt, zowel in de voorbereiding als op de bestemming. Klik hier voor het overzicht van deze gespecialiseerde touroperators.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!