Werkweek naar Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis

Heilig Landstichting, Gelderland Routebeschrijving


Slide 1 - Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis
Slide 2 - Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis
Slide 3 - Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis
Slide 4 - Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis

Museumpark Orientalis, ontdek met je klas de kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam in Museumpark Orientalis!


Bij Museumpark Orientalis ga je op ontdekkingsreis naar een avontuurlijke en kleurrijke wereld. Het museum is een 30 hectare groot rijksmonument waar religie, cultuur en natuur samenkomen. 

Tegenwoordig staan wij altijd met elkaar in contact via de telefoon, computer of tablet. Maar hoe deden de mensen dat vroeger? Nou, dan wisselden ze bij de waterput nieuwtjes uit. Kom mee naar vroeger, ga even offline en ontdek het oude Midden-Oosten, gewoon in eigen land.

Shalom! Bezoek het Joodse dorp en bekijk een synagoge. Salaam Aleikum! Het Arabische dorp ligt aan een prachtig meer waar jij je echt even in een andere wereld waant. Drink een kop zoete thee met de bewoners, leer henna schilderen en je naam schrijven in het Arabisch. Als je de Romeinse straat binnen wandelt, beleef je met eigen ogen de oudheid met huizen uit de Egyptische, Griekse en Romeinse cultuur.

Voor scholen is er van alles te beleven. Als dagje uit, maar ook bijvoorbeeld ter invulling van een les levensbeschouwing, wereldoriëntatie of geschiedenis. Onze scholenprogramma’s maken de koppeling met de huidige maatschappij en laten leerlingen zelf de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende culturen ontdekken. Misschien ontdek je dat we meer met elkaar gemeen hebben dan je denkt. Je kunt kiezen voor een Arabisch, Romeins of Bedoeïenen arrangement of voor één van de lespakketten, afgestemd op het bezoek.
De scholenprogramma’s duren circa twee uur en kunnen aangevuld worden met diverse activiteiten.

Eigen eten en drinken meenemen is toegestaan, maar hiervoor kunt u ook bij de restaurants terecht.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Klik dan op onderstaande button of mail ons.

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Gelderland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)24 382 31 10

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!