Werkweek naar Beeld & Geluid

Hilversum, Noord-Holland Routebeschrijving

Den Haag, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Beeld en Geluid
Slide 2 - Beeld en Geluid
Slide 3 - Beeld en Geluid
Slide 4 - Beeld en Geluid
Beeld en Geluid Interview
Beeld en Geluid Digitale workshop
Beeld en Geluid Dance game
Beeld en Geluid Beeldbellen

Leren over en met media bij Beeld & Geluid


Instagram, YouTube, TikTok: media zijn altijd en overal. Jouw leerlingen leven ín media. Beeld & Geluid Onderwijs gaat over leren over en leren met media. Bezoek het gloednieuwe interactieve Media museum in Hilversum, Beeld & Geluid Den Haag en combineer het museumbezoek met een mediawijsheid workshop.

Leren over media: Mediaworkshops
Met de actuele en interactieve Mediaworkshops van Beeld & Geluid Onderwijs stappen leerlingen in de wereld van (nep)nieuws en desinformatie, influencers, journalistiek en pers, memes en filterbubbels. Door zelf aan de slag te gaan, krijgen zij inzicht in de werking en dynamiek van media en gaan zij media- en nieuwswijzer de deur uit. Er zijn programma’s op ieder onderwijsniveau en ze sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen.

Interactief Mediamuseum
In het gloednieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum ontdekken leerlingen op speelse wijze de invloed van media op hen en andersom. In 50 interactieve opstellingen gaan zij op een leerzame en leuke ontdekkingsreis door het medialandschap van toen, nu en de toekomst. Een museumbezoek wordt nóg leuker met de Onderwijsapp. In groepjes ontdekken leerlingen het Mediamuseum, waarbij de app in chatvorm ondersteuning en verdieping biedt. Nieuws maken, verleidingstechnieken ontdekken of een gamelevel ontwerpen; naast kijken en luisteren, gaan ze vooral veel doen!

Pers en journalistiek in Den Haag
Bij Beeld & Geluid Den Haag staat het thema nieuwswijsheid centraal. Het museum zoomt in op persvrijheid en vrijheid van meningsuiting en de rol die journalisten, politici en wijzelf hierin spelen.

Foto’s: Jorrit Lousberg

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
Noord-Holland, Nederland Educatie
Zeestraat 82
2518 AD Den Haag
Zuid-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)35 677 54 44

+31 (0)70 330 75 75

E-mail

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!